Zonder toegang tot het internet loop je verloren in de moderne maatschappij. Maar internet neemt een grote hap uit het gezinsbudget. Bovendien wordt heel wat van wat je te zien krijgt, gedomineerd door enkele heel grote bedrijven die ook nog eens een aanslag plegen op onze privacy.

 

We bouwen een publiek glasvezelnetwerk uit waarmee we alle gezinnen ultrasnel internet gratis aanbieden. De Amerikaanse stad Chattanooga deed het ons voor en wordt daarom sindsdien Gig City genoemd. Met een creatiefonds geven we de makers van originele inhoud en apps een duwtje in de rug. Zo creëren we de perfecte omgeving voor de start van een nieuwe creatieve golf waarin technologie ontwikkeld wordt die mensen en hun noden centraal plaats en niet de winst van Google, Amazon en Facebook.

Ben Van Duppen

(33) is kwantumfysicus en gefascineerd door hoe we digitale technologie kunnen gebruiken om de wereld te veranderen. Als PVDA-schepen voor diversiteit en armoedebestrijding in het Antwerpse district Borgerhout staat hij iedere dag met twee voeten in de praktijk. Hij ziet en hoort hoe de werkende klasse soms worstelt met de nieuwe technologie, maar weet ook dat het anders kan. Lid van het PVDA-studiedepartement.

Octave Daube

(23) is student statistiek aan de ULB en een fervente Youtuber. In de uitzending Les Bonnes Questions (‘De juiste vragen’) probeert hij de Belgische politiek te ontcijferen. De wereld begrijpen om hem daarna te veranderen, is zijn motto. Als verantwoordelijke van Comac, de studentenorganisatie van PVDA kan hij dat op de campus van de ULB meteen ook in de praktijk omzetten.

Ontdek talrijke getuigenissen, de woorden van onze experts en de hele switch!

Bestel het boek Bestel het e-book

Goede ideeën, die deel je met vrienden!


Doe mee!

Met de PVDA verspreiden we 'Doe de switch' door heel het land. Ik word lid